Odata cu aparitia noului model din gama iPhone, sunt sigur ca multi dintre voi si-au pus intrebarea daca chiar merita in acest moment sa ne cumparam noul model iPhone 14.

iphonexs

Pentru a da un raspuns la aceasta intrebare, trebuie mai intai sa cunoastem o parte din caracteristicile tehnice ale acestui nou model, pentru a ne face o idee daca intr-adevar merita sa ne cumparam acest nou model.

Un telefon de generatie noua merita intotdeauna cumparat

Inainte de toate, merita subliniat faptul ca o noua generatie de telefon, contruit folosind ultima tehnologie aparuta merita intotdeauna cumparat.

Chiar daca pretul este mult mai mare fata de orice alt telefon, noul model iPhone 14 este intr-adevar unul reusit, in primul rand datorita faptului ca are carcasa dintr-un material ceramic rezistent la praf, apa si zgarieturi. Astfel nu va mai trebui sa mergem la un service iPhone pentru orice mica zgarietura, asa cum faceam cu modelele precedente.

Pentru ca tot vorbeam despre tehnologia folosita, merita subliniat faptul ca acesta este dotat cu cel mai nou procesor produs de catre Apple, modelul A16 Bionic, care este mult mai puternic si mai rapid fata de modelul precedent, acela care este “inima” modelului iPhone 13.

Din capul locului trebuie insa subliniat faptul ca atunci cand ne cumparam orice model de telefon iPhone ar trebui sa facem un efort si sa ne cumparam varianta ProMax, deoarece aceasta este echipata cu toate tehnologiile de varf disponibile intr-un anumit moment.

Pentru a face o comparatie, ganditi-va cum ar fi daca ne-am achizitiona un model de autoturism Audi A8 echiparea de baza, fata de un model Audi A7 full options.

iPhone 14 este cel mai modern telefon existent pe piata

Din punt de vedere al designului insa, noul model este asemanator cu un iPhone 13 ProMax, asa incat nu prea vad de ce am mai da niste bani in plus pentru a ne cumpara noul model.

Imbunatatirile vin insa incepand cu capitolul display, un model Super Retina cu un refresh ce poate ajunge pana la 120 Hz, astfel incat aici se simte o imbunatatire majora a imaginilor furnizare de noul model iPhone.

Asnamblul optic format din cele 3 camere foto este insa unul din punctele de atractie speciale ale noului model iPhone 14, iar aici ma refer atat la partea fizica (hardware) cat si la software, care este imbunatatit substantial fata de vechiul model.

Imbunatatiri spectaculoase le vom vedea in momentul in care vom face fotografii pe timp de noapte, iPhone 14 fiind unul dintre cele mai bune telefoane testate in ultimul timp.

Sistemul de operare este noul iOS 16, care este cel mai performant dintre toate sistemele de operare facute pana in acest moment de Apple.

Capacitatea bateriei pare una spectaculoasa, insa nu stim insa care este durata de viata a acesteia, iar acest lucru nu poate fi verificat decat dupa 2 sau 3 ani de viata.

In linii mari as putea spune, acest nou model iPhone 14 isi merita toti banii, asa incat daca putem sa ne imprumutam de niste bani suplimentari nu ar trebi sa ezitam sa o facem.

Ultimul model de telefon Apple aparut este si cel mai spectaculos dintre toate, iar acest lucru nu va face decat sa ne scoata in evidenta, oriunde am merge.